Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Назначени са новите заместник-министри

Снимка: Архив

Премиерът Марин Райков е издал заповеди за назначение и за освобождаване на заместник-министри.

В МВР от поста си е освободен заместник-министър Веселин Вучков, а длъжността заместник-министър е възложена на Филип Гунев.

За заместник-министър на околната среда и водите е назначена Малина Крумова, а от същия пост е освободена Ивелина Василева.

Заместник-министри на труда и социалната политика стават Ваня Стойнева, Иванка Шалапатова и Петър Стоянов. От поста й е освободена заместник-министър Зорница Русинова.

Божан Стоянов, Ирена Младенова и Виолета Лорер са назначени за заместник-министри на икономиката, енергетиката и туризма, Снежана Благоева - на земеделието и храните, Мариана Банчева - на образованието, младежта и науката, Йордан Йовчев - на физическото възпитание и спорта, Ася Давидова и Антон Лазаров - на отбраната, Лидия Нейчева и Мирослав Ненков - на здравеопазването, Димитър Бонгалов - на правосъдието, Албена Лазарова - на транспорта, информационните технологии и съобщенията, проф. Мила Сантова и Деяна Данаилова-Станилова - на културата.

От постовете им са освободени заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, на физическото възпитание и спорта - Лазар Каменов, на земеделието и храните Светлана Боянова, на здравеопазването Минчо Вичев, на образованието, младежта и науката Милена Дамянова и на културата Георги Стоев.

По публикацията работи: Олга Иванова; Велина Сашева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна