Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Казанлък Волей" на финал срещу ЦСКА във първенството при жените

Снимка: БГНЕС

Отборът на "Казанлък Волей" се класира за финала на женското волейболно първенство, след като надигра като гост "Левски Волей" с 3:0 гейма, в отделните части 25:17, 25:20 и 25:19 точки.

Така с общ резултат 2:1 победи тимът от Казанлък продължава напред в надпреварата и ще се бори за трофея срещу ЦСКА –"Демакс", който отстрани на полуфинала "Марица" (Пловдив).

Треньорът на "Казанлък Волей" Стоян Гунчев изрази огромното си задоволство от победата:

Определено не очаквах тригеймова победа. Досега най-труден съперник ни бе "Левски Волей". Този отбор ни е най-неудобен. Дори с ЦСКА, независимо че нямаме победа над "червените", с тях играем по-леко, по постоянно, докато с Левски винаги сме били на приливи и отливи, но съумяхме този път да надделем. Много трудно ни бе след първият мач в София, когато ни биха така категорично, да се изправим отново. Но ми хареса, че момичетата показаха характер. За два дни успяха да се променят коренно, защото и в Казанлък играхме много силно, днес също. Срещу неудобен съперник да играеш добре – смятам, че това е отлично свършена работа. Определено днес надиграхме "Левски". "Сините" не се предадоха, но ние ги натиснахме със силен начален удар. Нашият сервис влизаше повече от техния. Това е разковничето за победта ни. Също така показахме и агресивна атака, а посрещането ни беше сравнително добро. Така се получиха нещата. Сега излизаме срещу ЦСКА на финал. И в трите ни мача срещу тях, те ни бият с по две точки в тайбрека. На финала за Купата на България, където водехме с 2:0 и загубихме, определено си ги изтървахме. Затова ще се борим за титлата. "Червените" са научени да побеждават. Това е история, традиция, манталитет от малки. Аз градя сега тепърва тези неща от парчета, независимо, че състезателките ни не са лоши, но тепърва се изгражда, това, което ЦСКА го има от години. Така че ще се борим, пък каквото стане.

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени