Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български нотариуси консултират руските граждани, които искат да купят имот у нас

Снимка: Васко Михайлов

Група български нотариуси са в Москва, за да консултират руските граждани, които имат интерес да закупят недвижим имот в България. За участие в двудневния семинар се бяха записали предварително няколкостотин души.

350 хиляди имота в България вече са собственост на руски граждани. Двудневният семинар е организиран от българското посолство със съдействието на нотариалните камари на двете страни, както и на Българската строителна камара.

Интересът е неочаквано голям, каза за БНР ръководителят на консулската служба Ангел Георгиев: Основната цел е руските граждани да получат пълна и при това превантивна информация при подготовката им за закупуване на недвижим имот в България.

Повечето въпроси бяха за правния режим на собственост, особеностите при сключването на сделките и юридическите гаранции срещу случаите на измами. Ето мненията на двама от участниците в семинара: 

Много съм доволен от получената информация, но смятам че повече трябва да се разясняват различните тънкости в българското законодателство, което е непознато за нас

Мисля, че е по-изгодно да купя имот не за почивка, а за постоянно пребиваване и затова се интересувам дали бих могла да работя в България.

Предвижда се подобни семинари да станат редовна практика.

Информация на Васко Михайлов - кор. на БНР в Москва.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна