Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симона Пейчева ще се завърне в гимнастиката на Държавното първенство в Бургас

Снимка: БГНЕС

Симона Пейчева ще се завърне в гимнастиката на Държавното първенство "Жулиета Шишманова" в Бургас. Възпитаничката на Мариета Дукова заяви участие за шампионата следващата събота и неделя.

Преди време световната шампионка обяви, че иска да се върне в спорта, но федерацията позволи да се яви само на родното първенство, защото е пропуснала контролните за подбор на националния.

Очакваше се след това решение на централата Пейчева да се откаже от намеренията си, защото на голямо състезание може да участва едва след година.

Преди четири години една от най-добрите български гимнастички реши да се оттегли от спорта. След края на кариерата си Пейчева създаде свой клуб по художествена гимнастика "Си Ви спорт". 27-годишната гимнастичка е участвала два пъти на олимпийски игри - в Атина 2004-а е 6-та в многобоя, а в Пекин 2008-а е 10-а в многобоя. През 2001-ва година грацията спечели златните отличия на обръч, топка и бухалки на световния шампионат в Мадрид. На 17-и декември 2008-а година Пейчева официално обяви, че прекратява спортната си кариера.

Най-добрата българска състезателка в момента Силвия Митева също няма да вземе участие в Държавното първенство в Бургас, тъй като в този момент ще се състезава на международния турнир в Тие, Франция.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени