Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аржентина продължава с победите в Зона Южна Америка

Меси вкара гол и подаде за другите 2 при успеха на Аржентина с 3:0 срещу Венецуела в квалификация за световното първенство по футбол
Снимка: БГНЕС

 

Отборът на Аржентина постигна поредната си победа в квалификациите за световното първенство по футбол в Зона Южна Америка и продължава да е убедително начело лидер в класирането. Съставът на Алехандро Сабела надигра с 3:0 Венецуела и има аванс от 4 точки пред Колумбия в класирането. Два гола на Гонсало Игуаин и един на Лионел Меси донесоха убедителния успех на "гаучосите".

Домакинския натиск доведе до попадение за домакините в 29-та минута, когато Меси изведе Игуаин и той прокара топката между краката на вратарят Ернандес за 1:0. В края на първата част Габриел Сичеро, който игра за "Литекс" преди години, игра с ръка в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, като  Меси стреля неспасяемо във вратата на венецуелците. Есекиел Лавеци и Фернандо Гаго пропуснаха да увеличат преднината на домакините, но в 58-та минута Игуаин се възползва от поредното добро подаване на Меси и оформи крайния резултат - 3:0. Загубата остави Венецуела на 6-то място с 12 точки.

В друг мач от Зона Южна Америка Колумбия разгроми с 5:0 Боливия. За домакините, които са на 2-то място в класирането, вкараха Макнели Торес, Карлос Валдес, Теофило Гутиерес, Радамел Фалкао и Пабло Армеро.

Уругвай допусна грешна стъпка в опита си да се класира на финалите на световното. "Урусите", бронзови медалисти от последния шампионат на Планетата, не успяха да победят като домакин Парагвай, като мачът в Монтевидео завърши 1:1. След нулево първо полувреме Луис Суарес откри за Уругвай в 82-та минута след хубаво центриране на Николас Лодейро и хубав удар от въздуха. Само 4 минути по-късно обаче Диего Лугано сгреши и Едгар Бенитес донесе точката на гостите.

В класирането начело е Аржентина с 23 точки, пред Колумбия с 19 и Еквадор със 17. Уругвай е 4-и с 13 точки, а Парагвай има 8 и е на дъното на таблицата, заедно с Перу и Боливия.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна