Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП изрази съмнения за конкурса за доставка на храни за социално слаби

Снимка: БГНЕС

Съмнения за конкурса за доставка на храни за социално слаби изразиха от БСП. Явор Гечев каза, че днес изтича срокът за подаване на документи, а изискванията за поръчката били силно ограничени и манипулирани. От БСП изразяват съмнението си заради скорошните скандали по същата европейска програма. Тогава бяха намерени червеи в доставени храни и стана ясно, че дадената поръчка е за над 30 милиона лева, каза Явор Гечев /на снимката/. Той поиска прокуратурата да се самосезира по обществените поръчки в предните години:

По наша информация, фирмите спечелили в последните доставки на храни за социално слаби през 2011 и  2012 година са именно разследваните фирми от прокуратурата начело с "Чех - Йосиф Новосад" и "Фантастика 95". Важна новина са и очакваните победители през тази година заради силно ограничените и манипулирани изисквания в обществената поръчка за 2013 година. Тук идва въпросът: „Това ли са фирмите, които ще спечелят търга днес?".

БСП очаква  и отговора на главния прокурор по серията въпроси, поставени по случая с развалените храни. В сряда БСП очакват отговор и каква е връзката на подалия оставка министър на земеделието и храните Мирослав Найденов.

 

По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна