Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделският министър Иван Станков за приоритетите в аграрната политика

Снимка: БГНЕС
Служебният министърът на земеделието Иван Станков лаконично коментира новината за повдигнатите обвинения срещу бившия министър Мирослав Найденов:

Не го коментирам този въпрос, не е колегиално. Моят стил е такъв, че гледам настоящето и бъдещето, не се връщам назад, има хора, които се занимават с това, нека да се направят проучванията и те да се произнесат.

На срещата си със земеделски производители в Смолян министър Станков каза, че ще настоява пред Брюксел за промяна на критериите за дребния и средния бизнес - за малките и средните ферми в България. Залагането на приоритетите по общата селскостопанска политика е най-същественото, което трябва да се направи - заяви министър Станков:

След като защитим нашите приоритети, ние ще разработим и българската аграрна политика, защото досега в България нама разработена аграрна политика. В Европа точно това искат - да кажем какви ще бъдат нашите производства, кое ще се стимулира. Аз смятам, че успяхме на първия етап да защитим няколко важни неща - да запазим първия приоритет - това е зърненото производство, а също така да включим и т. н. "по-слаби" производства, каквото е животновъдството, зеленчукопроизводството, овощарството, планинското животновъдство, биоземеделието. А също така и някои по-второстепенни, но важни за България направления, каквото е производството на билки, пчеларството, розопроизводството, посочи министър Станков.
По публикацията работи: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени