Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дания - България 1:1, оставаме непобедени

Станислав Манолев вкара 3-тия си гол в квалификациите за световното при 1:1 срещу Дания в Копенхаген
Снимка: БГНЕС

 

Футболистите от националния ни отбор направиха още една важна крачка към Мондиал 2014 в Бразилия, след като взеха ценна точка при гостуването си на Дания в мач от Втора група на квалификациите, завършвайки 1:1. Станислав Манолев вкара поредния си гол за нашите в тези квалификации в 51-вата минута, а Даниел Агер изравни в 63-тата от спорна дузпа.

Домакините заложиха на стихиен натиск, като стигнаха до положение още в 3-тата минута - Ериксен центрира от фаул, Николай Михайлов изби с крак, топката попадна на крака на Корнелиус, но Светослав Дяков с плонж блокира пътя й към вратата. В 18-ата минута Николай Бодуров стъпи накриво и се контузи, като бе заменен няколко минути по-късно от Радослав Димитров. Секунди след това Михайлов отново спаси вратата ни - Ромедал стреля с глава и на голлинията Михайлов успя да избие. Нашите национали продължиха с по-плахата си игра през първото полувреме и логично се стигна до нова грешка - Георги Миланов се подхлъзна в наказателното ни поле и подаде на Ериксен, който за наша радост стреля в аут. Първият удар в рамката на вратата за футболистите ни дойде 3 минути преди почивката - капитанът Ивелин Попов стреля от около 25 метра и вратарят на домакините Андерсен с мъка изби в корнер - също първи за нашите.

Точно 6 минути след подновяването на играта Манолев буквално разстреля Андерсен с левия крак за 0:1 след отлична контраатака, започната от Георги Миланов и перфектно центриране на Александър Тонев отляво. В 60-ата минута нова контраатака на българите завърши с тежък удар на Тонев встрани от вратата. В следващата атака се стигна до дузпа за датчаните, която капитанът Даниел Агер реализира. Илия Миланов наруши правилата, но на повторението се видя, че нападателят на скандинавците Корнелиус е играл с ръка при поемането на топката. Футболистите ни продължиха да залагат на контраатаката, като възможности се откриха пред Тонев и Владимир Гаджев. Любослав Пенев заложи на малко по-дефанзивна тактика в последните минути с пускането в игра на Георги Илиев на мястото на капитана Ивелин Попов и Емил Гъргоров на мястото на голмайстора Манолев. Така логично в края на мача двата тима разделиха точките, а нашите национали остават непобедени в 6-и мач от кампанията за Бразилия 2014.

Квалификация за световното първенство - 2-ра група в Копенхаген:

Дания - България - 1:1

0:1 Манолев 51

1:1 Агер 63 дузпа

Дания: Андерсен, Зимлинг (85-Макинок), Кяер, Агер, Поусен, Якобсен, Стокхолм, Ериксен, Крон-Дели (69-Ласе Шуне), Ромедал (53-Йоргенсен), Корнелиус.

България: Михайлов, Илия Миланов, Николай Бодуров (23-Радослав Димитров), Иван Иванов, Веселин Минев, Станислав Манолев (86-Емил Гъргоров), Владимир Гаджев, Светослав Дяков, Георги Миланов, Ивелин Попов (70-Георги Илиев), Александър Тонев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна