Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарапова на полуфинал на турнира в Маями

Мария Шарапова се класира за 1/2-финалите на турнира в Маями след успех над Сара Ерани от Италия със 7:5 и 7:5
Снимка: БГНЕС

Номер 2 в света Мария Шарапова се класира за полуфиналите на силния турнир по тенис на твърди кортове в Маями с награден фонд 4 195 765 долара. Шарапова победи трудно 8-ата в схемата Сара Ерани от Италия със 7:5 и 7:5 за 2:29 часа. Рускинята, която търси първи титла след четири загубени финала през 2005-а, 2006-а, 2011-а и 2012-а година, наниза 6 аса и реализира 6 пробива в подаването на съперничката си от 17 възможности. Във втория сет италианката пропусна три сетбола - рускинята губеше с 4:5, направи пробив за 6:5 и при свой сервис стигна до победата. Така Шарапова ще се опита да стане третата в историята спечелила в един сезон титлите от Индиън Уелс и Маями след Щефи Граф и Ким Клайстерс.

Следващата съперничка на номер 2 в света ще бъде финалистката от 2008-а година Йелена Янкович от Сърбия, която отсрани номер 15 Роберта Винчи от Италия след 6:4, 6:7(6) и 6:3 за 2:30 часа. 28-годишната Янкович наниза 6 аса, реализира 7 пробива и допусна 5.

В другия полуфинал една срещу друга излизат номер 1 в света Серина Уилямс от САЩ и защитаващата титлата си Агниешка Радванска от Полша.

Испанецът Давид Ферер и германецът Томи Хаас ще играят в единия полуфинал на турнира в Маями при мъжете. Номер 3 Ферер победи Юрген Мелцер от Австрия с 4:6, 6:3 и 6:0 за 1:55 час. Испанецът, който има вече две титли от началото на годината, допусна четири пробива в мача, но в решителния трети сет не даде нито гейм на съперника си. Загубата сложи край на серията на Мелцер от девет поредни победи. Номер 42 в света спечели турнира в Далас по-рано този месец.

Германецът Томи Хаас, който отстрани номер 1 в света и трикратен шампион Новак Джокович от Сърбия, се наложи над Жил Симон от Франция с 6:3 и 6:1 за 64 минути. Хаас нямаше никакви проблеми и стигна до успеха с четири пробива. 15-ия в схемата германец, който ще навърши 35 години на 3-ти април, е най-възрастният тенисист отстранил действащ номер 1 в света за последните 30 години.

В днешните 1/4-финали при мъжете ще играят Марин Чилич от Хърватия срещу Анди Мъри от Великобритания и Ришар Гаске от Франция срещу Томас Бердих от Чехия.

По-късно днес Григор Димитров и партньорът му Фредерик Нилсен от Дания ще играят срещу Томи Хаас от Германия и Ксавие Малис от Белгия в двубой от 1/4-финалите в турнира по двойки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна