Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"КВК Габрово" на исторически първи финал във волейболната Суперлига

Снимка: БГНЕС

"КВК Габрово" се класира на исторически първи финал във волейболната Суперлига на България. Момчетата Любомир Герасимов надиграха много драматично и трудно като гости "Левски Волей" с 3:2 гейма, в отделните части 26:28, 25:19, 25:21, 15:25, 15:10 точки във втория мач от полуфиналните плейофи, игран в зала "Сиконко".

Така габровци спечелиха серията с 2:0 победи и се класираха за първи път в историята на клуба на финала. Там габровският тим ще срещне победителя от другия полуфинал между настоящия шампион "Марек Юнион Ивкони" и "Нефтохимик 2010".

"Левски Волей" приключва сезона с 3-то място в крайното класиране на Суперлигата, което спечелиха в редовния сезон, с което печелят бронзовите медали. Първата среща от финалния плейоф е в сряда.

Най-полезен за победителите бе за пореден път капитанът Красимир Стефанов с 23 точки, а Станислав Петков добави 20 точки. Много силен мач за габровския тим изиграха и двамата центрове Мартин Палийски и Иван Власев, които добавиха съответно 14 и 11 точки за историческия успех. За тима на "Левски" Симеон Александров също реализира 23 точки.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна