Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължен е срокът за разследването на скандала "Дюнигейт" край Несебър

Снимка: БТА
С 4 месеца е удължен срокът за разследването на скандала "Дюнигейт" край Несебър. Това съобщи Калина Чапкънова, административен ръководител на Окръжна прокуратура Бургас. Няма нови лица, привлечени като обвиняеми, но важен свидетел все още не е дал показания, каза прокурор Чапкънова: 

Несебърският казус продължава да се разследва. Срокът за разследване по делото е удължен, така че всички процесуални действия, които се извършват, са именно в този удължен срок за разследване. На този етап с още четири месеца, като имате предвид това, че по делото са назначени доста експертизи, за които се изисква време да бъдат изпълнени, и един от много важните ни свидетели, който всъщност е научен работник, в момента е в тежко здравословно състояние, което не позволява да бъде разпитан, а най-вероятно ще се поиска и ново продължаване на срока. Като цяло и предметът на разследване беше разширен.

По делото за застрояването на 29-те декара дюни край Несебър като обвиняеми са привлечени кметът на Несебър Николай Димитров и архитектът на общината Валентин Димов. Прокуратурата поиска отстраняването на двамата от работа, но съдът прецени, че няма как да попречат на разследването и ги остави да изпълняват служебните си задължения.
По публикацията работи: Росица Амелева - Радио Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна