Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият депутат Димитър Аврамов ще бъде разпитан по делото за убийството на Яна Кръстева

Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов ще бъде разпитан по делото за убийството на 28-годишната Яна Кръстева. Обвиненият в корупция бивш народен представител е прекарал близо 40 дни в обща килия с основния подсъдим в процеса Николай РусиновРазпитът на Аврамов и на още няколко съкилийници на Русинов беше поискан от адвокат Иво Найденов, въпреки че те не са сред свидетелите по делото за жестокото убийство в Борисовата градина от лятото на 2011-а година. Причината e разпит на друг арестант - Петър Велинов, който, доведен в прокуратурата, разказа пред съда, че Русинов на практика е признал пред него, че е виновен за смъртта на Яна. Адвокат Найденов уточни:

Първо, че Николай му е казал нещо, той го твърди, че е на ухо, което е много смешно. Твърди още две неща - за една книга и за един филм, който са гледали, нека да чуем вярно ли е това. Да ги разпитаме другите, които са били с тях в едно помещение, което е прекалено малко, за да не се чуе някой, ако нещо говори.

По делото вече бяха разпитани повечето прокурорски свидетели, сред тях много малко си спомняха нещо конкретно от нощта, в която Яна Кръстева беше  убита. Освен Велинов, никой от тях не свързва директно Русинов с убийството. Днес 36-годишният мъж поиска да напусне ареста, но съдът прецени, че на свобода може да се укрие, както и че времето на задържането му от юни миналата година не представлява неразумно задържане.

 

 

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна