Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ представи листите си за предстоящите избори

Снимка: gerb.bg

Партия ГЕРБ обяви имената на водачите на листи за парламентарните избори. Те бяха представени от заместник-председателя на партията Цветан Цветанов. Бойко Борисов беше в партийната централа, но не излезе пред журналистите.

Лидерският сблъсък между БСП и ГЕРБ ще бъде в 25-и МИР в София, стана ясно от представените имена. Бойко Борисов ще води и листата в Пловдив-град.

Съвсем разбираемо е оттам, откъдето започнахме 2005-а година участието си в частничните избори за кмет на София, лидерът на политическа партия ГЕРБ да бъде в 25-и многомандатен избирателен район, лидерът на политрическа партия ГЕРБ Бойко Борисов. В Повдив-град, всичките политически структури в Пловдив-град, ние сме се съобразили, а и съвсем нормално е лидерът на политческа партия ГЕРБ да води листата във втория по големина град, каза Цветанов.

Самият Цветанов е водач на листите във Велико Търново и в Благоевград.

На бившите си министри като водачи на листи партията ще разчита в няколко града - във Враца е Тотю Младенов, в Габрово - Томислав Дончев, във Варна и в Стара Загора - Лиляна Павлова, в Перник и в Хасково - Делян Добрев. Ивайло Московски води листата в 23-и избирателен район на София-град. Владислав Горанов - 24-ти избирателен район София-град.

Прави впечатлението, че на повечето от другите градове водачи на листи са депутати от 41-вото Народно събрание. Председателят на 41-вото Народно събрание Цецка Цачева пък води листата в Плевен. Искра Фидосова води листата в Монтана, а Цвета Караянчева - в Кърджали. Бившият шеф на полицията в Шумен, Любомир Христов, ще бъде начело на тази в града. По този повод Цветан Цветанов обясни:

Това е човекът, който участва много активно във всички процесуално-следствени действия и всичко, което трябваше да бъде свършено по оперативната работа както по делото "Килърите", така също и по всички престъпления, които са извършени на територията на Шумен през последните години и високия процент разкриваемост при залавянето на всички извършители на тежки престъпления и на други престъпления в Шуменски регион. 

Директорът на НАП Красимир Стефанов е номиниран на второ място в листата на ГЕРБ от Хасково, на второ място в листата на Пловдив-град е Менда Стоянова, а трети в същия район е Вежди Рашидов.

Днес и утре ще започне окончателното регистриране на листите на ГЕРБ в съответните избирателни райони. Официалното представяне на водачите ще бъде на 7-и април.
По публикацията работи: Добромир Видев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна