Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райков разгледа работите по оформянето на новия исторически център на София

Снимка: БГНЕС

Премиерът Марин Райков разгледа работите по оформянето на новия исторически център на София. В обиколката на Ларгото, археологическите разкопки и метростанция "Сердика" се включиха и кметът на София Йорданка Фандъкова, и директорът на Метрополитена Стоян Братоев.

Историята на стария град Сердика в подробности чу Марин Райков, разходи се по някогашните централни градски улици и доби впечатление как ще изглежда Ларгото, след като приключи цялостното възстановяване. В метростанция "Сердика 2" констатира: Колкото и да е парадоксално, софийското метро е по-красиво от парижкото, защото е ново, разбира се. Трябва да продължим да бъдем амбициозни за разширяване на мрежата на метрото. Тя трябва да стигне до определени квартали, които все още са извън проекта.

Контролът е постоянен, включително от Европейската комисия. Най-проверяваният обект, добави Йорданка Фандъкова.

След разходката премиерът даде дума да помага: Правителството ще продължи да държи много на реализацията на този проект и то в срок със съответното качество. Много съм впечатлен. Дай Боже до края на годината да имаме вече един видим резултат. Това е един проект, който допълнително ще даде на нашата столица един европейски характер.

Попитан дали не е употребен и влиза в предизборната битка на ГЕРБ с тази разходка, Марин Райков отрече: Не, ни най-малко. В период на избори не може да спре развитието на страната, защото всяка тема може да даде повод за коментари, свързани с междупартийните отношения.

По публикацията работи: Цветелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна