Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Малага” и „Борусия” (Дортмунд) с нулево равенство в Шампионската лига

Снимка: Архив

„Малага” и „Борусия” (Дортмунд) завършиха наравно 0:0 в първия четвъртфинал помежду си от Шампионската лига. Германците направиха куп пропуски от чисти положения и ще трябва да се надяват това да не им изиграе лоша шега на реванша след седмица. Това бе първият мач от Шампионската лига тази година, в който „Борусия” не отбеляза гол.

В първите минути на мача „Борусия” имаше две много чисти положения за гол. Първо в 14-ата минута Марио Гьотце излезе сам срещу вратаря, но стреля слабо и Вили Кабайеро спаси. В 19-ата минута на подобна позиция след контраатака излезе и Марсел Шмелцер, но стражът отново бе на мястото си. Последваха още опасни атаки на гостите, но гол така и не падна. В края на полувремето дойде най-чистото положение за "Малага", когато след центриране от корнер първо Роман Вайденфелер спаси удар на Жулио Баптища, а след това добавката на Жереми Тулалан бе избита от бранител на голлинията.

Втората част започна с нов сериозен пропуск на германците. Контраатака изведе Гьотце на стрелкова позиция, който пък върна топката назад, където Левановски бе останал сам около точката за изпълнение на дузпа, но ударът му не бе много точен. В 65-ата последва поредният голям пропуск за гостите. Гьотце се озова на скорост на чиста позиция в наказателното поле, но ударът му мина покрай гредата. Минута по-късно топовен удар на Иско бе спасен от Вайденфелер. В края на мача двата тима понамалиха оборотите и се примириха с крайното 0:0.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна