Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" победи "Левски", но отпадна от турнира за Купата на България

Снимка: БГНЕС

Отборът на „Левски” се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България по футбол. Тимът на Илиан Илиев загуби реванша от "Литекс" с 1:2 в Ловеч, но благодарение на попадението си на чужд терен, автор на което бе Дъстли Мулдер в 42-рата минута, и чистата победа с 1:0 в София успя да спечели първата си важна битка през този сезон.

„Литекс” осъществи пълен обрат през второто полувреме чрез попаденията на Георги Миланов в 48-та и Исмаил Иса в 75-та минути, докато реферът Станислав Тодоров се контузи и бе заменен от четвъртия арбитър Александър Костадинов.

Наставникът на „Литекс” Христо Стоичков отново атакува реферите, които според него са с основна заслуга за отпадането на тима му.

Няма от какво да ме е срам. Продължават работите извън футбола. Тях да ги е срам. Когато си дошъл да се подиграваш, става така. Бяхме по-добри и в двата мача, но отпаднахме. Няколко спорни ситуации и засади се дадоха все в наш ущърб. Мислех, че главните съдии са главните виновници, но явно страничните са по-виновни. Ако не беше Ахмед Ахмед в първия мач, щеше да е някой друг. Доволен съм, че търсихме победата от първата минута, но за жалост ни вкараха гол. Знаете преди шест месеца какво беше в клуба. Собственикът може да бъде спокоен, всички могат да бъдат спокойни. Продължаваме по този път. Имаме три-четири дни, в които трябва да възстановим момчетата. В неделя отиваме за мъжка и здрава игра.

Треньорът на "Левски" Илиан Илиев заяви, че "сините" са имали много проблеми през седмицата и е доволен от показаното от неговите футболисти.

Бяхме поставени в много трудна ситуация през цялата седмица. Не е нормално да се работи така. Показахме характер. Имаше моменти, в които показахме, че можем да играем. Напрежението е много при нас, в последните дни прескочи границите на нормалното. Поздравявам момчетата. Спокойствие не може да има, но можем да си върнем увереността. Дано ни повлияе положително. Този мач може да ни обърне сезона. Ако не стана шампион и не взема купата, няма да остана. Това, което бяхме замислили в спортно-технически план, го направихме. Търсихме и гол. Върнахме ги в мача с нашите грешки. Искаме да вземем тази купа и титлата. Днес не знам какво да коментирам относно съдийските отсъждания, допълни треньорът.

Жребият за 1/2-финалите за Купата на България по футбол е утре в Пресклуб "България" на Националния стадион "Васил Левски". Полуфиналните срещи ще се играят на 17-и и 24-ти април 2013-а г.

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени