Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Синьо единство" ще обжалва отказа на ЦИК да заличи регистрацията й за участие в изборите

Снимка: www.nadejdaneynsky.bg

Партия "Синьо единство" ще обжалва отказа на Централната избирателна комисия да заличи регистрацията й за участие в парламентарните избори, заяви председателят на партията Христо Панчугов. Мотивът на комисията е, че формацията не е спазила срока за подаване на документите за заличаване. Панчугов обаче твърди, че оттеглянето е направено навреме:

Аргументът е откровено безумен, поне за мен. Не представлява сериозен проблем за нас. Ние имаме решение, че няма да се явим на изборите, но все пак дотолкова, доколкото ще бъдем завъртени в лотарията и ще бъде изтеглен номер, когато партията реално ще трябва да се отпечата на бюлетината, евентуално, за мен е неприемливо. Отново, след повече от 4 години правене на Изборен кодекс, на неговия финал да има такъв сериозен пропуск за мен е недопустимо.

Вчера от "Синьо единство" обявиха окончателно, че няма да участват във вота на 12-r май. Христо Панчугов уточни, че ако ЦИК върне внесения от формацията депозит за изборите, парите ще бъдат предоставени на Фонда за лечение за деца. Той увери, че разговори за коалиция с ДСБ не се водят.

По публикацията работи: Даниела Савова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна