Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След купата „Марек Юнион Ивкони” спечели и Суперлигата по волейбол

Снимка: БГНЕС

Волейболистите на Марек Юнион Ивкони спечелиха първенството на България по волейбол и така направиха златен дубъл за 2013 година. Пред 2000 зрители в "Арена Самоков" момчетата  на Найден Найденов победиха КВК Габрово с 3:0 гейма, в отделните части  25:16, 25:19, 25:19 точки във втората финална среща в Суперлигата.

Така тимът от Дупница спечели финалната серия с 2:0 победи и за втора поредна година грабна шампионската титла. Преди около месец отборът спечели и Купата на България, след като на финала в Габрово победи ЦСКА с 3:1 гейма.

Най-резултатен играч на мача за „Марек” стана Тодор Вълчев с 16 точки. Борислав Апостолов и Дмитрий Бахов добавиха по още 9 точки.  За „КВК Габрово” най-много точки реализира Станислав Петков - 9 точки, а Красимир Стефанов се отчете с 8 точки.

Предимството на Марек през сезона беше, че бяхме един отбор. Работихме много правилно, играехме като един всичките. Който трябваше, помагаше. Наистина бяхме един колектив. Момчетата се стараеха в тренировките да бъдат перфектни. Наистина изисквах много. Много ги тормозих, но те самите осъзнаваха, че това е за тях и ето, че резултатът дойде. Мехлемът" между ръководството, треньорът и състезателите е уважението и вярата в тях. Когато вярваш, когато вярваш в тях, те го знаят и ти вярват, защото знаят, че това което го правиш, го правиш за тяхно добро. Аз съм всеотдаен в работата си, понякога съм строг, но го правя винаги така, че те да знаят, че това е за тяхно добро. И от там нещата стават съвсем лесни - колективът и уважението един към друг. Когато трябва да сме на игрището, сме на игрището, когато трябва да сме в залата, сме в залата, когато се забавляваме, се забавляваме. Тези неща трябва да се знаят. Определено Марек може да бъде пример за останалите отбори, заяви след мача треньорът на шампионите Найден Найденов.

Марек имаше две оръжия - силният начален удар, на който ние не издържахме, а другото беше нашите грешки от сервис от началото на мача. Така и не можахме да разстроим тяхното посрещане и от там дойде разликата. Много е важно управлението в един клуб, защото трябва да има синхрон между цялото ръководство, да се начертаят плановете и да си гонят целите. Не бих казал, че това беше предимството на Марек. Някой към този момент да е очаквал ние да играем финал? Никой! Мисля, че малко се е вдигнало нивото в шампионата в сравнение с миналата година. Имаше 6-7 равностойни отбора и както казах в началото на шампионата, Марек се отличава малко от другите със селекцията си постове. Просто няма празно по постове, коментира наставникът на габровци Любомир  Герасимов.

 Още от радостните думи на Найден Найденов и Иво Констанвинов- Президент на шампионите може да чуете в звуковите файлове

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна