Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаквано: "Локомотив" (София) победи "Славия"

Снимка: БГНЕС

"Локомотив" (София) победи "Славия" с 1:0 пред около 130 зрители на градския стадион в Своге в първия мач от 21-вия кръг на "А" футболната ни група и спечели ценни 3 точки в борбата за оставане в елитния футбол. Голът падна в 88-ата минута, когато след центриране от левия фланг на Румен Трифонов топката попадна в Антонио Павлов и той от няколко метра направи безпомощен вратаря и капитан на "белите" Георги Петков.

В 11-ата минута след центриране от ъглов удар Антонио Павлов стреля с глава на близката греда, но Георги Петков отрази удара с една ръка и изби в ъглов удар. Две минути по-късно нов удар с глава на Румен Трифонов беше спасен от Петков.
"Славия" също опита да реализира попадение, но в 29-ата минута шут от дистанция на Петър Димитров беше отразен от Божидар Митрев. Десет минути след това удар с глава на Антонио Ливраменто премина покрай вратата на "Локомотив".

Две минути след началото на второто полувреме Павлов отправи опасен удар към вратата на "Славия", но Георги Петков изби топката настрани. През второто полувреме двата отбора продължиха мъжката битка на изключително тежкия терен, като все пак "природата се смили" и дъждът спря. В 76-ата минута на терена се появи полузащитникът на белите и бивш национал Чавдар Янков, който
пропусна доста мачове поради тежка контузия. 3 минути по-късно старши треньорът на "Локомотив" (София) Емил Велев бе изгонен от главния съдия Никола Попов за бурна реакция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна