Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна отдават почит пред паметта на самозапалилия се Пламен

Снимка: БТА

По повод 40 дни от смъртта на самозапалилия се Пламен Горанов във Варна, близки и приятели се събират пред общината в морския град за да почетат паметта
Инициативата, разпространена чрез "Фейсбук", е под името "Пламъче за Пламен в небето над Варна". Инициативната група "Възпламеняване" кани всички негови близки и познати пред общината, за да изпратят своето послание към Пламен с летящ фенер в небето над морския град. Групата е осигурила 40 фенера и към 20.00 часа те ще бъдат пуснати и всеки, който иска, може да се включи в тази инициатива като донесе свой фенер и напише посланието си към Пламен върху него.

Пред Община Варна продължава да съществува палатковия лагер с искане за оставка на общинския съвет. Събират се и подписи в подкрепа на местен референдум за съдбата на Морската градина.

И в София граждани се събраха пред езерото Ариана, за да почетат паметта на самозапалилия се Пламен Горанов. Те изписаха със свещи името му и заявиха:

Ние не сме тук заради самия Пламен Горанов, който много от нас не познават. Аз лично съм тук заради идеята "Пламен Горанов", заради запалването от страна на Пламен Горанов на искрата в българския народ.
По публикацията работи: Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна