Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разгромяващи победи на лидерите в Испания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачите в испанското футболно първенство постигнаха леки победи в мачовете от 31-вия кръг.

"Реал" /Мадрид/ победи местния "Атлетик" /Билбао/ с 3:0 и статуквото на върха се запази. "Барселона", която по-рано вчера победи като гост намиращия се в зоната на изпадащите "Реал" /Сарагоса/ с 3:0 без много от титулярите си, продължава да бъде начело с 13 точки аванс пред "Реал" /Мадрид/.

Каталунците са начело с 81 точки, а "Реал" /Мадрид/ е на второто място с 68 точки, на 4 точки пред съгражданите си от "Атлетико", които победиха "Гранада" с 5:0.

Герой на мача в Билбао стана португалският нападател Кристиано Роналдо, който още във втората минута след отлично изпълнение на фаул от около тридесетина метра изпрати топката във вратата на Ираисос - 1:0 за "Реал" /Мадрид/. В 68-ата минута след центриране от десния фланг на Шаби Алонсо португалският нападател Кристиано Роналдо надскочи двама защитници и с глава за втори път изпрати топката в мрежата на домакините - 2:0.  

В 76-ата минута триходова комбинация между хърватина Лука Модрич, португалеца Кристиано Роналдо и влезлия като резерва аржентинец Гонсало Игуаин завърши с гол на аржентинеца - 3:0.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени