Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинения на трима души за организиране на "черно тото"

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинения срещу трима души за незаконни залагания за чуждестранни мачове. В края на миналата година 11 футболисти от двата елитни бургаски клуба - "Черноморец" и "Нефтохимик", бяха задържани за участие в "черно тото". По случая са заведени 2 дела - срещу организаторите на хазартната игра и срещу участниците в нея.

До месец трябва да приключи разследването на случая с организираната незаконна хазартна мрежа за залагания на футболни мачове. Тримата обвиняеми като организатори на залаганията са освободени от следствения арест под парична гаранция, каза наблюдаващият делото прокурор Христо Колев:

За нас целта е да докажем организаторите, които да получат съответните наказания. Съответно поради това има и второ дело за участниците в играта.

Два месеца е продължила незаконната дейност по организацията на "черно тото":

Организацията е залагане чрез телефонни обаждания до лица, които залагат в чужди сайтове, след това изплащат сумите. Лицата, които са организирали залаганията, са били в състояние да предложат парични средства, които не са били изискуеми в началото на залаганията.

Срещу участниците в незаконните залагания също ще бъдат повдигнати обвинения.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна