Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съвет в Исперих определи заместник на Бейсим Басри

Снимка: Радио Шумен

На извънредна сесия Общинският съвет в Исперих определи заместващ кмет на общината до завръщането на Бейсим Басри. Той е в ареста по обвинение в опит за убийство.

Местният парламент възложи кметските правомощия на заместник-кмета по финансовите въпроси Нехире Юмер, след като първо отмени като противоречаща на актовете на общинския съвет заповед, с която Басри е упълномощил по време на отстъствието му да го замества друг заместник-кмет - Невин Скендер, която не е от Исперих и не се ползва с широка подкрепа.

Според правната комисия в Общинския съвет, издавайки заповедта за заместване, кметът не е направил изрично упълномощаване за функциите, които може да изпълнява заместничката му в негово отсъствие. Нарушил е и Правилника за дейността на Общинския съвет, като не го е уведомил своевременно за издадения административен акт, отменен днес от местните парламентаристи на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация.

На извънредната си сесия Общинският съвет в Исперих излезе с декларация, че няма да допусне въвличането си в сценарии, които могат да доведат до криза в управлението на общината, и че задържането на кмета Бейсин Басри няма да повлияе на нормалната работа на общинските институции.

По публикацията работи: Марина Бенова - кор. на БНР в Разград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна