Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" е на крачка от финал в турнира за Купата на България по футбол

Снимка: БГНЕС

"Левски" е на крачка от първи финал за Купата на България от 2007-а година насам, след като победи с 3:1 "Локомотив" (София) в първи полуфинал в турнира. Двата тима направиха скучно първо полувреме на стадион "Георги Аспарухов", като "сините" бяха съвсем безидейни в атака, а гостите стояха добре подредени на терена.

През втората част холандското крило на домакините Гари Родригес отбеляза два гола. Той се разписа в рамките на 12 минути в 64-та и 76-та. Шест минути по-късно "железничарите" вкараха ценен гол на чужд терен чрез Димитър Илиев, който се разписа с глава. Само след две минути Стефан Велев реализира нов гол за "сините" и оформи крайното 3:1.

Реваншът е след седмица и ще се играе на стадиона в квартал "Надежда".

Трябва да ги изхвърлят всичките, имаме добри млади съдии. Аз няма да се сърдя на нито един млад съдия, ако допусне такава грешка, но не мога да го разбера Ристосков той какво свири. Това си беше чиста дузпа, чиста на 1000%. Казах, че няма да коментирам съдиите, но явно нещо трябва да се направи. По този начин те решават мачовете. Какво трябва да коментирам мач, който си върви нормално и това, което сме си заслужили, не ни го дават? Те искат нещо друго, някой друг да стигне до финала, някой друг да стане шампион. Какъв е смисълът да подаваме жалба срещу съдийството? Нямам нерви, ако това положение беше за "Левски", съдията щеше да си счупи свирката, за да стане резултата 4:1. Щяхме да отбележим втори гол, но явно някой не искаше това да се случи, каза след срещата изпълнителният директор на "Локомотив" Георги Марков.

Този двубой има две полувремена. Доволен съм от резултата, но ще имаме предвид, че има и реванш. През първата част бяхме сковани. Това и казах на играчите, че трябва да се отпуснат и да играят повече с топката. Второто полувреме успяхме да вкараме три попадения. Ще изчистим грешките, които допуснахме днес. Няма спокойствие при нас, играе се до края на мача, елементарни грешки допуснахме, които просто трябва да изчистим. Аз се радвам, че публиката бе зад нас и по лицата на хората днес имаше усмивки. Не искам да коментирам съдията. И аз искам някои неща, но няма как да станат. Родригес е футболист от първа холандска дивизия, просто беше преотстъпен във втора. Вутов е на 16 години - слаб ли е? Аз му поставям отлична оценка на Вутов, шапка му свалям на момчето. За Ловеч първо ще преспим тази вечер и после ще мислим за тази среща. Легенда на "Левски" е Гунди, "Радостта на народа" е Гибона, всички останали са състезатели на "Левски". Грешно ме разбрахте миналия път, заяви старши треньорът на Левски Николай Митов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени