Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Николов отрече за нередности в АЕЦ "Козлодуй"

Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов отрече при неговото управление там да са допускани нередности. Той заяви, че остава централата в блестящо финансово състояние:

Тази проверка на Инспектората беше предизвикана по моя молба. Няма констатация, която да казва, че изпълнителният директор Валентин Николов, става дума, носи някаква вина за нещо.

Николов не смята, че е отговорен за многобройните нарушения в дружеството, посочени в доклада наАгенцията за държавна финансова инспекция:

Не смятам. Аз няма как да бъда отговорен за тези нередности. По мое време няма как други служители на централата да подписват договори за обществени поръчки.
Николов отговори и на въпроса дали ще подаде сам оставката си, или ще чака да бъде сменен:

Аз първо ще искам да се видя с министъра да знам оттук нататък как да протече всичко това нещо, но въпроса ми е следният - тя системата трябва да се успокои по принцип, защото предстояща смяна без някой да знае или ако знае, че ще бъде сменян и т.н., внася голяма доза несигурност и влошава процеса. Разбира се, аз в никакъв случай няма да искам да влошавам процеса, напротив. Аз оставям централата в блестящо финансово състояние, така че нямам угризения, че нещо е направено нередно.

По публикацията работи: Андрей Борисов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна