Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът посети с. Тънка бара, в което хората бедстват заради свлачище

Снимка: Радостина Чернокова

Министър-председателят Марин Райков посети неделинското село Тънка бара, в което месеци наред 70 души бедстват заради огромно свлачище. На извънредно заседание вчера Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет отпусна 319 хиляди лева за укрепването му.

В историята си село Тънка бара днес записа премиерско посещение. Десетки хора се събраха на голямото свлачище, за да посрещнат министър-председателя Марин Райков. Пръв го поздрави селският кмет Валентин Хаджииванов: Вие сте единственият човек, който ни обърна най голямо внимание. Много ви благодарим от цялото село.

Вие сте част от България и най-малкото село има право на грижата на държавата. Това е вярно, че господин кметът дойде при мене и каза, че няма да изляза с решение. Така, желая ви да го направите здраво, да го направите стабилно и, дай Боже, този проблем да бъде окончателно решен и хората да се върнат по къщите си, да бъдете повече оптимисти за бъдещето, защото вие наистина обитавате рая на Земята и давам си сметка, че в социално отношение нещата, меко казано, никак не са лесни, каза премиерът.

Министър-председателят направи оглед на най-пострадалите къщи. Собственикът Здравко Петров, който месеци живее със семейството си в училището, не намираше думи да изрази радостта си:

Единственият човек, който обърна внимание, ние даже очаквахме, че това служебно правителство няма да отпусне парите, но благодарим му от все сърце.

По публикацията работи: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени