Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 видеокамери наблюдават село Мечка

Снимка: БГНЕС

След монтирането на 12 видеокамери за наблюдение и денонощното полицейско присъствие ситуацията в прочулото се с многобройни кражби плевенско село Мечка е коренно променена. Шест са сигналите за кражби от началото на годината до момента, сочи полицейската статистика.

Хората в селото вече много често са свидетели на полицейски операции, в които се включва жандармерията и специализираната полицейска група за бързи действия. Обстановката е спокойна, твърди Андрей Андреев, един от потърпевшите от кражби:

Това, което е много важно, има доверие вече между хората и органите на сигурността. По-рано се страхуваха, защото ако се обадят, на следващия ден може да отидат да ги оберат, а сега се обаждат по всяко време, подават сигнали и има резултат.

Четири от кражбите са разкрити в резултат на монтираните видеокамери. Само преди дни така е засечен крадец на касетка с хляб в центъра на селото. Вече спокойна и сигурна се чувства и Петранка Димитрова:

Много пъти съм нападана, но сега в последно време нещата се промениха. Даже спим спокойно, не се събуждаме нощем и когато не ни свири алармата, ходя да проверявам дали нещо не е изключена.

От началото на месеца в село Мечка са назначени и трима общински охранители.

По публикацията работи: Цецка Николова – кор. на БНР в Плевен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна