Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев” (Пловдив) записа победа в „Наджеда”

Снимка: Архив

Ботев (Пловдив) продължава със силните си игри от началото на пролетния полусезон. Възпитаниците на Станимир Стоилов постигнаха победа като гост над Локомотив (София). Срещата от 23-ия кръг от "А" група, която се игра на стадиона в "Надежда" завърши при резултат 2:1.

Попаденията за "жълто-черните" бяха дело на Станислав Костов  в 8-та  и на Иван Цветков в 75-та минути. Точен за домакините пък бе Крум Бибишков  в 69-та минута.

В 68-ата минута Ботев бе сериозно ощетен, тъй като Цветков опъна мрежата след пас на Неделев, но страничният съдия вдигна флага за засада, а такава нямаше.

След днешната победа Ботев (Пловдив) се намира на трето място във временното класиране с две точки преднина пред тима на ЦСКА, който утре среща Славия.

Старши-треньорът на Локомотив (София) Емил Велев обяви, че победата на Ботев (Пловдив) над неговия отбор е заслужена.

Щом са ни победили, значи резултатът е справедлив. През второто полувреме се върнахме в мача, но след това се прояви стара наша слабост. При едно центриране Иван Цветков вкара. Загубихме важен мач, но има още седем срещи и ще се постараем да победим. Имахме доста ситуации и положения, но не ги отиграхме.

Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов остана доволен от победата:

Общо взето съм доволен от отбора. Стана интересен мач с доста единоборства и желание. Заслужена победа. Трябваше доста по-рано да решим нещата. Пожелавам на Локомотив да спечелят мачовете си до края и да останат в "А" група. Единственото, което не приемам са ударите с лакти в лицата. Отменени голове, дузпи, засади - да, но лактите са опасни за здравето на играчите. Минев е с разбита уста. Съдията трябва да се справи с тези неща. Ако ние печелим, а нашите конкуренти губят, шансовете ни се увеличават. Надявам се да се класираме за Европа.

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна