Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две години след трагичната смърт на шестимата младежи в Симеоновград

Снимка: БГНЕС
Две години след трагичната смърт на шестимата младежи в Симеоновград навръх Великден, приятели и съграждани издигнаха мемориал в тяхна памет.

Преди две години шестимата младежи бяха пометени на тротоара от автомобил, управляван от Данаил Георгиев, шофирал с превишена скорост и употребил алкохол. Според почернените родители присъдата от 12 години затвор за Данаил е несправедлива. Бащата на загиналия Трифон обяснява:

Пише му в характеристиката, че от 18-годишен употребява алкохол и тя счита за смекчаващи вината обстоятелства, че застанал там на тротоара и казал: "Убих целия си клас". Аз не мога да разбера кое е смекчаващо. Това е утежняващо вината обстоятелство. Ние се борим за 15 години. Надяваме се да прогледнат съдиите.

Близки приятели и съграждани на загиналите Красимир, Яница, Гошо, Евгени, Трифон и Мелин оставиха цветя на мемориала, наречен "Шестте великденски ангели". Нека този паметник е предупредителен знак, подчертаха родителите им:

Това трябва да бъде символ и пътен знак за всички останали участници в движението, било пешеходци, било шофьори на автомобили, на камиони, на каквото и да е. Когато се минава от тук просто да напомня за тази голяма трагедия, да осмисля техния живот и живота на всички останали участници в движението. Това е нашата единствена цел, просто да намалят пътнотранспортните произшествия, с по-малко жертви да са, ако може и въобще да няма, дано да се вразумят.

По публикацията работи: Дора Атанасова – кор. на БНР в Хасково
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна