Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови победи на "Оклахома", "Индиана" и "Сан Антонио" в плейофите на НБА

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Отборите на "Сан Антонио", "Оклахома Сити" и "Индиана" спечелиха вторите си срещи в плейофните серии в НБА и направиха важна крачка към следващия етап.

В "Сан Антонио" Тони Паркър беше основната фигура за успеха на "шпорите" срещу "Лейкърс" със 102:91, като вкара 28 точки и подаде 7 асистенции. Тим Дънкан и Кауи Леонард вкараха по 16 всеки, а Ману Джинобили добави 13.

"Оклахома Сити" изоставаше с 15 точки при домакинството над Хюстън в началото на четвъртата част, но силна игра на Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук в атаката осигуриха инфарктната победа със 105:102. Дюрант и Уестбрук завършиха с по 29 точки всеки, като Кевин вкара важна тройка 2:28 минути преди края на срещата. Мач номер 3 от серията е в събота в Хюстън.

След като завърши с трипъл-дабъл в първия мач, сега звездата на "Индиана" Пол Джордж се отличи с 27 точки за победата на тима на собствен терен над "Атланта Хоукс" със 113:98. Освен това, "Индиана" печели четвърти пореден мач срещу този противник и за първи път повежда в плейофна серия с 2-0 от 2004-а година насам.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна