Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Сливен предупреждава за нарасналата опасност от измами

Снимка: БГНЕС
Областната дирекция на МВР в Сливен излезе с обръщение към гражданите да предупредят възрастни близки и роднини за нарасналата опасност от измами, които вече стават не само по телефона. В обръщението се дават практически съвети за предпазване от зачестилите измами.

От полицията предупреждават, че измамниците често сменят сценариите, но могат да бъдат разпознати по това, че "Заговорят ли ви за пари - следва измама!". Измамите по телефона стават със съобщение за катастрофа на близък роднина, на когото е нужно спешно лечение, с искане на суми за откуп, за освобождаване на колет от чужбина или с предложение за изгодна сделка или лотария. Измамите на улицата или при посещение на непознати в дома на жертвата са свързани с предложения за печеливша сделка, включване в европроекти, изгоден ремонт на жилището.

Не пускайте в дома си хора, представящи се за държавни служители! Не се доверявайте, не давайте пари на непознати! - апелират от полицията. Приканват се гражданите при съмнение да подадат сигнал в полицейската дирекция или на тел. 112.
По публикацията работи: Щилияна Василева - кор. на БНР в Сливен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна