Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Маями" и "Сан Антонио" се класираха за втория кръг на плейофите в НБА

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Леброн Джеймс реализира 30 точки при победата на "Маями" с 88:77 като гост срещу "Милуоки" в първия кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Гостите спечелиха серията с 4:0 победи и вече очакват своя съперник във втория кръг на плейофите в Източната конференция.

Следващият съперник на "Маями" ще бъде победителят от серията между "Чикаго" и "Бруклин". Отборът на "Булс" води с 3:1 победи.

В плейофите на Западната конференция "Сан Антонио" надигра със 103:82 като гост срещу "Лос Анджелис Лейкърс" и също спечели серията с 4:0. Тони Паркър реализира 23 точки за "Спърс", а съотборникът му Тим Дънкън добави още 11.

Пау Гасол се отличи с 16 точки за "Лейкърс", а Дуайт Хауърд добави само седем точки. "Лос Анджелис" имаше много проблеми с контузени баскетболисти, а звездата Кобе Брайънт се появи до полето с патерици.

В следващия кръг "Сан Антонио" ще играе с победителя от серията между "Голдън Стейт" и "Денвър". Тимът на "Уориърс" победи със 115:101 у дома "Нъгетс" и поведе с 3:1.

В Източната конференция "Бостън" надигра у дома "Ню Йорк" с 97:90 и намали изоставането си в серията на 1:3 победи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна