Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 500 души протестираха заради лошото състояние на пътя през прохода "Петрохан"

Снимка: www.bg.wikipedia.org

Над 500 души протестираха заради изключително лошото състояние на пътя през прохода "Петрохан". Много повече подкрепиха инициативата в социалната мрежа "Фейсбук".

Протестиращите се събраха в местността Малка Бързия, близо до Берковица. За четвърт век мястото се е превърнало в пример за лош път, по който дупките и кръпките са повече от настилката, каза организаторът на протеста 24 годишният Милован Пантелеев:

Действително, повече от 20 години, пътят само се кърпи, всяка година по един-два пъти. И около 2-3 месеца издържат кръпките, след това става все по-ужасно.

През септември 2011 година с церемония стартира цялостна рехабилитация на пътя по проект "Транзитни пътища лот 18" на стойност над 23 милиона лева. Той трябва да завърши в края на тази година:

По този проект се извърши само една първа копка. Така излиза, че това е най-скъпата първа копка. То се е направило точно до там, до Малка Бързия и от Малка Бързия нагоре е някакъв ужас.

Движението беше блокирано за около 2 часа, но въпреки това пътуващите през прохода "Петрохан" заявиха съпричастност към протеста. По време на протеста вървеше подписка с искане да се потърси отговорност от виновните за забавянето на ремонта.

По публикацията работи: Николай Драгиев – кор. на БНР в Монтана
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна