Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски самолет-цистерна се е разбил в Киргизстан

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Самолет-цистерна от американската военновъздушна база "Манас" в Киргизстан се е разбил след излитане. Това е съобщил за Франс прес прессекретарят на киргизското министерство на извънредните ситуации Абдишарип Бекилов.

По мои данни, самолетът се е разбил на три парчета. Изяснява се информацията за починалите или ранените. Всички спасителни служби отидоха на мястото, обяснил той.

Самолетът се е разбил близо до планинското сели Чалдибар, на около 200 километра от столицата Бишкек и близо до границата с Казахстан, казал още Бекилов.

От пресслужбата на американската база, която обслужва военните части в Афганистан, казали пред агенция "Интерфакс", че не могат да потвърдят веднага информацията за катастрофата и тя се проверява.

Машината излетяла в 2 часа и 30 минути следобед местно време от "Манас", обяснил за Франс прес говорителят на киргизското министерство на транспорта и комуникациите.

От министерството на извънредните ситуации посочват, че по предварителна информация самолетът "КЦ-135 Стратотанкер" загубил връзка с базата още когато излетял.

Свидетели разказали за киргизската информационна агенция "АКИПрес", че са чули гръм и след това експлозия, а самолетът продължавал са гори.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна