Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Литекс” с успех над последния в „А” група

Снимка: БГНЕС

Литекс” записа победа с 2:0 срещу „Монтана” в мач от 25-ия кръг на "А" футболната ни  група. Георги Пашов си вкара автогол в 72-ата минута след прострелно центриране на Васил Божиков, а в 90-ата минута Ванжер да Силва се възползва от включване на вратаря на гостите Веселин Цветковски при корнер и след бърза атака се разписа в опразнената врата за крайния резултат.

Успехът прекъсна серията на "оранжевите" от три поредни загуби. Ловчанлии вече имат 46 точки и остават на 5-о място в подреждането. „Монтана” доиграва първенството, тъй като има 13 точки и е на последното място в класирането .

Наставникът на „Литекс” Христо Стоичков заяви след срещата

Тази година най-слабият ни мач е със Славия, оттам тръгнаха надолу нещата. Трябва дисциплина, отговорност и всеки да помага с каквото може. Не можем да чакаме само на един футболист, когато чакаш получаваш по 4, по 3 гола. Когато човек се труди и иска, винаги може да постигне каквото иска. Искам да играем постоянно, на 10 мача мога да им позволя да изиграят един по-слаб. Поели сме ангажимент към човека, който е начело на клуба и смятам, че до момента не сме го изложили. Има някои външни фактори, които пречат. Кой им помага, кой не им помага, да затаим дъх и да не правим анализи на други отбори. Да не казваме кой е мафиот и кой нямало да играе в турнирите. Каквото и да се занимаваме и да говорим, те си карат едно и също. Има фрапантни грешки, които не са от недоглеждане. Аз се боря с мафията, боря се да ги ликвидирам, да ги махам. Знаете, че с един не говоря, а за другия, предводителя, съвсем. Отдавна съм се разграничил от тази система, която е в българските корени - да чакаме, че някой съдия ще ни помогне.

Треньорът на „Монтана” Георги Станков заяви, че се надява да остане начело на тима и през следващия сезон.

В дефанзивен план стояхме добре, но за да вземеш точка тук, трябва да играеш футбол. Трудно организирахме атаките си. Като се уморихме, падна концентрацията. Голът бе нелеп, но не трябва да обвиняваме Георги Пашов за него. Ситуацията при нас е много тежка. Поех отбора в много труден момент. Надявам се ръководството да има позиция за бъдещето. В момента е много трудно да мотивирам играчите. Надявам се да остана начело на тима.

 

 

 

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени