Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военните направиха генерална репетиция за парада на 6 май

Снимка: Архив

Ден преди празника на храбростта и българската армия, военните направиха официална репетиция за водосвета и парада, който ще се проведе утре - 6 май на площад "Батенберг".

Близо 500 военни ще участват в тазгодишния парад. В седем представителни блока ще преминат военнослужещите от Военната академия, Националната гвардейска част, участниците в мисии и операции по поддържане на мира, военнослужещите от сухопътните войски, военновъздушните сили, военноморските сили и съвместното командване на силите. По традиция в парада ще участват и знамената светини, сред които и Самарското знаме.

След днешната тренировка командващият парада и командир на военно-въздушните сили ген. Константин Попов каза, че е доволен от видяното:

Разбира се, че съм доволен, особено като имаме предвид, че днес е светлият християнски празник Великден. Утре, дай Боже, времето да бъде същото, дай Боже да имаме същата пътеводна светлина, дай Боже да минеме добре, дай Боже да стане хубав празник. Утре в зависимост от прогнозата, в зависимост от метеорологичните условия, много фактори влияят върху участието на хеликоптерите, дай Боже да бъде също като днес.

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени