Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в САЩ арестува трима братя, държали насила три жени в продължение на 10 години

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Полицията арестува трима братя с латиноамерикански произход, които в продължение на десетина години държали насила три жени в дома на единия в град Кливлънд, щата Охайо, съобщиха световните агенции. Жените са намерени живи.

По данни на местни медии братята Кастро са на 50, 52 и 54 години, съобщава БТА. Срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения в отвличане и изнасилване на отвлечените жени. Една от жертвите - Аманда Бери, изчезнала на 16-годишна възраст преди 10 години, е родила по време на пленничеството си.

Другите отвлечени са Джина Деджизъс, която не се върнала вкъщи през 2004-а година, когато била на 14 години, и Мишел Найт, отвлечена през 2002-ра година, когато била на 20 години.

В неделя Аманда успяла да избяга и с помощта на съседите извикала полицията.

Полицията съобщи, че задържаният Ариел Кастро е шофьор на училищен автобус. Поне една от намерените жени има дете от него, посочва ИТАР-ТАСС. Неговият чичо каза, че Ареиел е собственик на къщата, където са открити жените.

Имаме много въпроси без отговор във връзка с този случай, по който се води разследване. Доволен съм, че трите млади жени бяха намерени живи, каза кметът на Кливлънд Франк Джаксън, цитиран от Ройтерс.

И трите жертви са настанени в болница. Според лекарите те са в добро здраве. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна