Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Иванов победи Христо Стоичков, „Черно море”-„Литекс” – 1:0

Снимка: БГНЕС

Черно море победи Литекс с 1:0 на стадион "Тича" във Варна и взе изключително ценни три точки в борбата за оставане в елита.

Възпитаниците на Георги Иванов бяха по-мотивирани от своите съперници и създадоха няколко голови опасности през първото полувреме. В края на полувремето капитанът на "моряците" Георги Илиев се възползва от неразбирателство в защитата на ловчанлии и изведе своя тим напред. През втората част преобладаваше битката в центъра на терена, като домакините бяха сигурни в защита и успяха да запазя вратата си суха.

С този успех Черно море вече има актив от 28 точки и се отдалечи на три точки от зоната на изпадащите, докато Литекс остава на пето място с 46 точки.

Наставникът на Литекс Христо Стоичков заяви след загубата, че не е доволен от представянето на своите футболисти.

Допуснахме детинска грешка и ни вкараха гол. Имаше битка, която да залъже окото на някои хора. Като цяло не съм доволен, заяви Стоичков.

Наставникът на Черно море Георги Иванов заяви:

Днес момчетата се раздадоха, направиха мача доста интересен. След победата на Ботев (Враца) бяхме длъжни да бием. Нормално е по-лесно да се диша. Противниците, които идват предразполага ние да нямаме проблеми с оставането.

 

 

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени