Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата може да поиска смъртта за мъжа, държал в дома си три жени над десетилетие

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Прокурор от Охайо обяви, че може да поиска смъртна присъда за мъжа, който държа три жени, затворени в къщата му в Кливлънд над десетилетие. Причината за подобно искане е, че 52-годишният Ариел Кастро /в ляво на снимката/ е карал жертвите си насилствено да прекъсват бременността си. 

Моите сътрудници ще започнат и процес за разглеждане на обвиненията, които могат да доведат до смъртна присъда. Такова тежко наказание трябва да се прилага за престъпления, които представляват най-лошия пример за човешкия род. Истината е, че сред нас все още има брутални престъпници, които не зачитат закона и човешкия живот, заяви прокурор Тимъти МакГинти.

За момента Кастро е в затвора по обвинения в отвличане и изнасилване на жените, а гаранцията му възлиза на 8 милиона долара. Според друг обвинител трите жертви са били бити и малтретирани сексуално. Все още остават въпросите как Ариел Кастро е успявал да ги държи толкова дълго под такъв силен контрол.

Междувременно започнаха да се появяват подробности за това какво точно е ставало в къщата в Кливлънд. Според полицията в определени моменти трите жертви са били връзвани с въжета и вериги и са били в отделни стаи. Появи се и информация, че години преди това насилникът е обмислял да сложи край на живота си. В саморъчно написано писмо от 2004-а година, открито от агенти на ФБР в дома му, той обяснил, че е бил сексуално насилван като дете от свой роднина. Междувременно в телевизионно интервю дъщерята на Ариел Кастро - Арлийн, се разплака и заяви, че се чувства разочарована и опустошена, докато поднасяше извиненията си на една от отвлечените жени Джина Де Хесус. 

По публикацията работи: Даниела Савова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна