Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Велчев: ГЕРБ има възможност да състави програмно правителство

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ има възможност да състави програмно правителство, заяви бившият председател на парламенатрната група на партията Красимир Велчев. По думите му най-важното в момента е да бъде поета политическата отговорност за бъдещото управление.

Партия ГЕРБ ще приеме всеки един резултат, заяви пред журналисти бившият председател на ПП на ГЕРБ Красимир Велчев:

Ако някой не признава гласа и волята на хората, значи не е демократ. Естествено при избори винаги има хора, които не са удовлетворени и хора, които са доволни от резултатите. Ние заявихме още преди това, даже и днес, че независимо какви са резултатите, ние ще приемем всеки един резултат.

Много трудно ще бъде съставянето на правителство, каза Велчев и допълни, че всичко беше манипулация, но не от страна на политиците, а от медиите:

Предварително се насаждаше едно впечатление във всички, че изборите ще бъдат манипулирани. Взехме всички мерки, както виждате и в закона, който гласувахме, всичко се взе предвид, така че да няма фалшификаци. Това са пълни инсинуации с нагласени неща, каза още Красимир Велчев.

Партия ГЕРБ заяви, че няма да дава пресконференция в изборната нощ и ще коментира само официални резултати от изборите, оповестени от Централната избирателна комисия.

В интерес на стабилността, спокойствието и социалния мир, призоваваме всички отговорни политически сили за търпение и категорично се противопоставяме на всички опити за манипулация на окончателните резултати, се казва в съобщение на ГЕРБ, което беше разпространено малко след полунощ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна