Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

7 специализирани микробуса осигури Столичната община за хората с увреждания

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Повече от 100 души гласуваха в първия час на изборния ден в 25-о основно училище в София, където са разположени 8 избирателни секции. Изборният ден започна в 7 часа, като секциите бяха отворени от представител на МВР. Избирателните райони в столицата са три.

7 специализирани микробуса е осигурила Столичната община за хората с увреждания, които са решили да гласуват в изборния ден.

Какво трябва да знаят трудноподвижните и незрящите, обясни Мина Владимирова, директор на Дирекция "Социални дейности" в Столичната община:

Заявка може да бъде подадена съответно на телефони 904 13 51, а също така 948 60 16. Добре е да се знае от ползвателите на специализирания транспорт, че тази услуга ще бъде безплатна в рамките на изборния ден. Тези заявки за ползване на транспорта могат да бъдат подадени през целия ден в рамките от 8 до 20 часа. На територията на столицата има точно 168 секции, които са адаптирани за трудноподвижни лица и хора с увредено зрение. Пред всяка една секционна избирателна комисия има определени места за паркиране на леки автомобили за хора с увреждания, което също ще улесни техния достъп до секционните комисии.

43-та секция в столичното 25-то училище в район Красно село е приспособена за гласуване на хора с увреждания. Към 7-те специализирани микробуса, които осигури Общината, има и асистенти, затова не е необходимо роднините на трудноподвижните хора да помагат за тяхното придвижване.

По публикацията работи: Евелина Стоянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна