Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Костов и ръководство на ДСБ подават оставка

Снимка: БГНЕС

Ръководство на ДСБ начело с лидера Иван Костов подава оставка. Това ще стане на Националното събрание на партията на 23-и юни. 

Костов определи резултата от изборите като разочароващ. Според него обаче няма основание изборите да не бъдат признати. ДСБ тепърва ще прави анализ на това как се е стигнало до ниския резултат. Костов е категоричен, че на партията е необходим нов лидер. Той няма да участва в надпреварата за поста. Според него новото ръководство трябва да поведе партията по нов път.

Костов обаче остава в политиката. Той заяви още, че ДСБ няма да участва с експерти и няма да подкрепи правителство на БСП. Според него кабинетът, който ще се опитат да направят социалистите, ще бъде от типа "Беров". Запитан колко време ще издържи такова правителство, Костов отказа коментар и допълни, че ще запази прогнозата за себе си.

Лидерът на ДСБ каза още, че всички българи в този момент трябва да настояват тези, които влизат в Народното събрание, да изведат страната от кризата. Според него обаче избраното ново мнозинство няма потенциал да направи това:

Резултатът от изборите не обещава излизане на България от кризата. Тези, които се правеха на способни да я изведат, очевидно за нас нямат такъв потенциал. За каквато и да било коалиция с БСП не може и дума да става. Такива преговори, политически и прочие, това така не се прави. Защото те рискуват да направят правителство от типа на Беров, което да продадат като програмно. А резултатът ще е печален като на беровото.

По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна