Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През изминалото денонощие в страната са станали 17 тежки катастрофи със 17 ранени

Снимка: Щилияна Василева

През изминалото денонощие в страната са станали 17 тежки катастрофи със 17 ранени, съобщава Съюзът на българските автомобилисти, по данни на АПИ и "Пътна полиция" към МВР. За района на София са станали 136 леки и три тежки пътно-транспортни произшествия с трима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, пътните настилки
са предимно сухи, съобщава БТА.

Пътната настилка по автомагистралите е суха. По АМ "Тракия" има ограничение на скоростта в област Пазарджик от км 63 до км 90 на 100 км/ч и извънредна организация на движението в област Ямбол във връзка с въведените в експлоатация участъци от ЛОТ 4. В област Стара Загора по АМ "Тракия" от км 204 се извършва изкърпване на настилката. По АМ "Хемус" са започнали ремонтни работи в тунел "Топли дол". В област Шумен по АМ "Хемус" се извършва кърпеж; в област Варна се прави рехабилитация на естакада "Девня". Движението на МПС се осъществява двупосочно по северното платно.

По АМ "Марица" в област Хасково се извършват строително-монтажни работи за изграждане на два селскостопански подлеза. Проходите Златишки и Върбишки са затворени за всички МПС, Дюлински - за товарни МПС, а в Айтоски е забранено движението на МПС над 20 тона по моста на река Казан Дере. Ограничение за тежкотоварни МПС има и в проходите Вратник, Шипка, Петрохан и Твърдица - Елена. Всички останали проходи са отворени за всички МПС. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна