Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва подобряване на ВиК мрежата в Ловеч по оперативна програма

Снимка: Община Ловеч

Започна работата за подобряване на ВиК мрежата в Ловеч по проект по оперативна програма "Околна среда". Общата стойност на проекта е 8 милиона и 300 хиляди лева. Срокът за изпълнение на проекта е 22 месеца.

В рамките на проекта се предвижда доизграждане на канализационната мрежа и рехабилитация на водопроводната мрежа на част от територията на Ловеч в кварталите Дръстене и Гозница, в Източна и Северна индустриални зони. Ще бъде изпълнен инженеринг на съоръжение за третиране на фосфорната замърсеност на отпадъчните води от пречиствателната станция, ще се изгради дюкер от дъждопреливник в кв. Вароша под река Осъм.

При първата копка кмета Минчо Казанджиев заяви, че реализацията на проекта сигурно ще има и своите трудности и неудобства за гражданите.

Но гарантирам, че за всяко едно действие, за всеки един обект, върху който ще се правят интервенции, гражданите ще имат възможност да се запознаят предварително с обектите, по които ще се работи и с времето, в което ще се извършват строително-ремонтните дейности.

По публикацията работи: Пламен Христов - кор. на БНР в Ловеч
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна