Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Литекс" с победа над "Пирин" (Гоце Делчев)

Снимка: БГНЕС

Литекс победи с 2:0 Пирин (Гоце Делчев) в последния мач от 28-ия кръг на "А" футболната ни група. Емил Грозев отбеляза с глава в 39-ата минута след центриране от ъглов удар на Армандо Ваюши. Георги Миланов добави нов гол от пряк свободен удар в 90-ата минута.

Мачът бе без значение и за двата тима, тъй като домакините вече и на теория няма как да изпаднат от елита. Те са 11-и с 31 точки. Ловчанлии пък записаха първа победа като гост от средата на март, когато се наложиха над Миньор (Перник). С актив от 49 точки те са на 5-о място.

След мача наставникът на Литекс Христо Стоичков за пореден път нападна президента на БФС Борислав Михайлов.

Не съм усмихнат, защото не си изпълняват много от задачите. Затова направих и смените. Пуснах по-малките деца, за да видят какво е. Като си видят два пъти името във вестника и забравят да играят. Почти се получават нещата. Очаквах това преболедуване. Отдавам го на липса на опит, на младост. Факторите са много – контузии, напрежение, което здравите футболисти не успяха да поемат на свой гръб. Освен това, тези които са в черно и жълто, много от тях, ще свирят в Окръжна група догодина. Тези, които викаха "Дръжте крадеца!", сега бягат. Да им дадат раирани костюми. Един от тях е този, който води футбола, който никъде не ходи. Виждате мен как ме посрещат навсякъде. Едва ли нещо ще се промени. Не се знае кога ще започне първенството, какъв ще е форматът. Аз нерви имам, ще им гледам сеира, докато паднат в дупката и там си останат, заяви Стоичков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна