Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 души протестираха заради лошия път през "Петрохан"

Снимка: www.bg.wikipedia.org

Около 200 души протестираха за втори път този месец заради изключително лошото състояние на пътя през прохода "Петрохан". Те блокираха за повече от час движението днес в местността "Малка Бързия", близо до Берковица. Протестиращите преградиха пътя с националното знаме, а пътуващите през прохода заявиха съпричастност към протеста.

За четвърт век мястото, избрано за протеста, се е превърнало в пример за лош път, по който дупките и кръпките са повече от настилката. Така изглежда и останалата част от пътя до прохода "Петрохан". В декларация към недоволните граждани се присъедини и Общинският съвет в Берковица. В нея се настоява Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция "Пътна инфраструктура" да направят необходимото, за да продължи ремонтът на пътя, спрян миналата година заради липса на средства.

През септември 2011 година с церемония стартира цялостна рехабилитация на пътя по проект "Транзитни пътища лот 18" на стойност над 23 милиона лева, който трябва да завърши в края на тази година. На първи май движението беше блокирано за около два часа, но въпреки това пътуващите през прохода "Петрохан" заявиха съпричастност към протеста. Тогава започна и подписка с искане да се потърси отговорност от виновните за забавянето на ремонта, подкрепена от над триста граждани.

По публикацията работи: Николай Драгиев - кор. на БНР в Монтана
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна