Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР ще работи активно срещу битовата престъпност и финансовите престъпления

Снимка: БГНЕС

Министерството на вътрешните работи трябва да работи активно срещу битовата престъпност и финансовите престъпления, а изваждането на служби няма да попречи на МВР да изпълнява своите задължения, смята новият вътрешен министър Цветлин Йовчев.

По думите на Цветлин Йовчев изваждането на службата за подслушване СДОТО и Главната дирекция за борба с организираната престъпност няма да повлияе на работата на вътрешното министерство. Така смята Цветлин Йовчев. Той посочи част от приоритетите, по които ще работи.

Битовата престъпност и финансовите престъпления срещу бюджета - контрабанда, кражба на ДДС, неплащане на акцизи. Трябва да потърсим по-ефективен на изразходване, разпределение и управление на ресурсите. Ще прегледаме и ще се освободим от несвойствени дейности. Категорични гаранции към обществото, че всяка една от дейностите в Министерството на вътрешните работи ще бъде съгласно закона. Подобряване, повишаване на доверието, каза новият министър.

Цветлин Йовчев уточни, че все още не е готов напълно с екипа, с който ще работи в МВР. Той обеща, че едно от първите неща, които ще направи, е среща със синдикатите в министерството.

По публикацията работи: Николай Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна