Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лос Анджелис" на финал в НХЛ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионите от Лос Анджелис преживяха драматичен завършек на плейофната серия срещу "Сан Хосе", след като се наложиха с 2:1 като гости в мач номер седем и се класираха за финала от Западната конференция в първенството на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Лос Анджелис, носител на купа "Стенли", спечели 14-а поредна победа в "Стейпълс сентър" в плейофите и все още не е губил на собствен лед. Кралете ще играят финал в своята конференция срещу "Детройт" или "Чикаго", като двата отбора излизат в решаващ седми мач от серията тази нощ.

"Лос Анджелис" пое контрол над срещата само четири минути след началото на втората третина, когато Джъстин Уилямс се разписа от пауърплей за 1:0, а само три минути по-късно добави и победното попадение във вратата на "акулите". Те намалиха след 5:26 минути игра през последната част и се опитаха да изравнят преди сирената, но Джонатан Куик запази спокойствие и направи няколко впечатляващи спасявания, с което неговият тим затвори серията в седмия мач.

Анти Ниеми спаси 16 шайби за "акулите", които се опитаха да стигнат до трети финал в конференцията за последните четири години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени