Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цеко Минев остана президент на Федерацията по ски

Снимка: БГНЕС

Цеко Минев остана президент на Българската федерация по ски. Минев беше преизбран начело на централата за нов петгодишен мандат по време на Общото събрание на организацията. Участие във форума взеха 36 от общо 54 члена на федерацията. За Минев гласуваха всички присъстващи 36 представители на клубове. Това ще бъде негов трети пореден мандат.

Новият Управителен съвет е от 9 души, вместо досегашните 7. Новите членове са инвестиционният банкер и председател на Управителния съвет на "Бороспорт" Бояна Попова и Петър Минковски от СК "Витоша ски".

Последният ще представлява клубовете в УС, като неговото място ще е ротационно и мандатът ще бъде 1 година. Общото събрание на БФСки прие отчета на УС за 2012-а. След това освободи от отговорност председателя и членовете на Управителния съвет за дейността през отчетния период. След избора за нов председател и УС бе приет и бюджетът на БФСки от 1-ви май 2013-а до 30-и април 2014-а. Той е в размер на 2,8 милиона лева, от тях 1,066 милиона лева са за олимпийска подготовка.

По време на събранието клубовете-участници се обединиха около искането към държавата с бързи темпове да се разрешават всички инвестиционни проекти за спортна инфраструктура. Ефектът от това е не само за развитието на спорта, за децата, икономиката, а от него зависи и поминъкът на населението в съответния район.

Продължаваме да работим със същата жар и устременост. Надяваме се, че държавата в лицето на министерството и всички органи и новото правителство ще погледне благосклонно към развитието на спортната инфраструктура за зимните спортове. Без да се развива тя всички клубове, както чухте и на събранието, изнемогват, а също така и няма как да подпомагат своите състезатели и те да тренират и да се подготвят за състезания. Това ще е една от стъпките, за да може всички инвестиционни проекти, които съществуват, да бъдат подпомогнати и ние ще ги дадем на съответните държавни органи, за да може тяхното одобрение да става по-бързо. По-добрата икономика и повече работни места ще е и това, за което ще се бори новото правителство. Нещата са изключително свързани и това е едно от направленията. Другото са националните състезатели и големите спортни прояви, подготовката за олимпиадата в Сочи. Един от важните ни приоритети е и детско-юношеският спорт и въвличането на все повече деца към белите спортове, защото това е изключителен социален и здравен ефект, заяви Минев.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени