Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Александров и Радослав Панталеев започнаха с победи на Европейското по бокс

Снимка: БГНЕС

Александър Александров и Радослав Панталеев започнаха с победи участието си Европейското първенство по бокс в Минск.

В първата среща на шампионата на Стария континент веднага в категория  52 килограма Александър Александров се наложи по точки - с 30:27 над Милош Балтич (Сърбия).

Европейското първенство в Минск се провежда по новите правила и новата система за оценяване на Международната федерация по бокс (АИБА) и тримата странични съдии, определени в последния момент, от Канада, Хърватия и Аржентина дадоха предпочитанията си за Александър Александров.

В категория 81 килограма Радослав Панталеев  се наложи по точки над Марко Николич (Сърбия). Тримата странични съдии - от Гърция, Литва и Ирландия дадоха предимство за Панталеев, който спечели мача по точки - 30:27 точки.

Днес на ринга в Минск ще се качат още двама български боксьори: Стефан Иванов (категория 56 килограма) ще се боксира с Микола Буценко (Украйна), а Симеон Чамов в категория 69 килограма ще кръстоса ръкавици с Еймантас Станионис (Латвия).

Резултатът от първия ден на европейското първенство по бокс е: България - Сърбия - 2:0. И Сашо, и Радо имаха срещи със сръбските боксьори, познаваха си противниците. Сашо Александров два пъти е побеждавал Милош Балтич, а Радо Панталеев победи Марко Николич преди един месец на турнира в Белград. Сега обаче им предстоят по-трудни срещи - Сашо Александров в понеделник ще играе срещу олимпийския вицешампион от Лондон-2012 Ендрю Шелби и там той трябва да бъде още по-добър от днес, да приложи и друга тактика. Радо Панталеев пък ще има за съперник хърватина Хръвойе Сеп, който е бронзов медалист от европейското първенство в Анкара през 2011 година и е поставен в схемата. Но началото наистина е добро,  коментира след края на срещите главният треньор на българските национални отбори по бокс Михаил Таков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна